Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Oscar’ın Gelinleri: 9 Beyaz Abiye Elbise ve Tuvalet

Moda dünyasının ilgiyle takip ettiği bir Oscar gecesi daha geçip gitti. Bu yıl, kırmızı halıda salınan ünlülerin üzerinde Hollywood ışıltısını yansıtan klasik ağır abiyeler geçen yıla nazaran daha çok görüldü. Straplezler, pırlanta mücevherler ve kabarık etekler de, gecenin trendleri arasındaydı. Kimileri gelinlikleri andıran beyaz ve krem tonlarındaki elbiseler ise, 2009 Oscarlarının en büyük trendiydi. Belki de Michelle Obama‘nın yemin töreni balosunda beyaz tuvalet giymesindendir, beyaz beklenmedik şekilde geceye egemendi. Tasarımcılar konusunda belli bir trend olmamasına karşın, beyaz nötr tonların varyasyonları, geceye damgasını vurdu. İşte dokuz ünlü üzerinde, straplez beyaz abiye elbise, gece elbisesi ve tuvaletler

Privé abiye elbisesi, Cartier mücevherler ve Cassadei ayakkabı ile Anne Hathaway

Armani Privé abiye elbisesi, Cartier mücevherler ve Cassadei ayakkabı ile Anne Hathaway

Anne Hathaway’in straplez Armani Privé abiyesi ise nefes kesiciydi. Vücuda oturan elbise, baştan aşağı çapraz yollar halinde inen Swarovski kristalleri ve payetlerle süslenmişti. Bu tuvalet, Hathaway’i gecenin moda kraliçesi yaptı. Armani modaevi ise, daha Oscar törenleri başlamadan önce, ışıltılı tuvaletle ilgili basın açıklaması yapmıştı bile..

Penélope Cruz, vintage Balmain Couture tuvaleti, Chopard mücevherler ve Leiber el çantasıyla

Penélope Cruz, vintage Balmain Couture tuvaleti, Chopard mücevherler ve Leiber el çantasıyla

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanan Penélope Cruz, 1950 tarihli Balmain couture tuvaletiyle bir peri kızını andırıyordu. 60 yaşındaki fildişi beyazı vintage Balmain, aslında ilk bakışta bir gelinlik gibi algılanabilir. Gerçi Cruz bu riski atlatarak güzel bir masal prensesi gibi görünmeyi başardı, ama yine de üzeri ince dantel baskılarla süslenmiş şifon abiye elbiseyi gelinlik olarak kullanmak pekala mümkün. Cruz, daha önce iki kez, sade kesimleriyle tanınan Azzedine Alaïa siyah tuvaletler tercih etmişti. Bu yüzden bu ağır abiye tuvaleti seçmesi modacılar için sürpriz oldu. Kimileri ise ufak tefek yıldızın bu kabarık elbise içinde kaybolduğunu düşünse de, Cruz bu elbiseyi taşıyor.

Sarah Jessica Parker, Christian Dior Haute Couture abiye ve Fred Leighton mücevherlerle

Sarah Jessica Parker, Christian Dior Haute Couture abiye ve Fred Leighton mücevherlerle

Sarah Jessica Parker da açık renk masal prensesi tuvaletlerini tercih eden ünlülerdendi. Belden kemerli, işli büstiyerli Dior abiye, çok hafif bir denizköpüğü tonu da içeriyordu. Kabarık etekli, korsajlı tül elbiseyi eleştiren moda yorumcularından bazıları, Parker’ı Disneyland prensesi gibi giyinmekle eleştirdi. Bence bu, tam da  Sex and the City’deki Carrie Bradshaw’un tercih edeceği türden bir Oscar elbisesi.. Öte yandan Sarah Jessica Parker’ın, moda konusunda bu kadar deneyimli biri olarak, straplez büstiyer abiyede en önemli şeyin doğru göğüs ölçüsü olduğunu bilmesi gerekirdi. Moda ikonunun abiye elbisesinin dekoltesi fazla fırlak duruyordu. Parker’ın dalgalı açık saçları ise, elbiseyi çok güzel tamamlamıştı.

Jennifer Aniston, Valentino Couture straplez abiye elbise, Bulgari mücevherler, Jimmy Choo gece ayakkabısıyla

Jennifer Aniston, Valentino Couture straplez abiye elbise, Bulgari mücevherler, Jimmy Choo gece ayakkabısıyla

Eski eşi Brad Pitt ve Angelina Jolie ile aynı anda törende olmasıyla dikkatleri üzerinde toplayan Jennifer Aniston’ın ince boncuklarla işlenmiş vücuda oturan Valentino Couture straplez abiyesi de, krem tonundaydı ve oldukça klasikti.

Jessica Biel, Prada düşes saten tuvaleti, Louis Vuitton mücevherler ve mücevherli siyah Prada el çantası ile

Jessica Biel, düşes satenden straplez Prada tuvaleti, Louis Vuitton mücevherler ve mücevherli siyah Prada el çantası ile

Jessica Biel, dev kat detaylı beyaz satenden abiyesi ile daha modern bir tarz tercih etmişti. Dar Prada abiyenin güçlü mimari çizgileri, elbiseyi diğerlerinden ayırıyordu.

Marisa Tomei, Atelier Versace abiye tuvalet ve Van Cleef & Arpels mücevherlerle

Marisa Tomei, Atelier Versace abiye tuvalet ve Van Cleef & Arpels mücevherlerle

Yardımcı kadın oyuncu adaylarından Marisa Tomei, ödül alamasa da stil açısından kazananlardandı. Gümüş tonu da içeren beyaz Atelier Versace abiye elbise, tek omuzu, katları ve kuyruğuyla, oldukça çarpıcıydı. Elbiseyi, yumuşak bir saç ve makyajla tamamlamıştı. Origami temalı bu kuyruklu tuvalet, gecenin beğenilen elbiselerinden oldu.

Evan Rachel Wood, Elie Saab Haute Couture straplez abiye elbisesi ve Neil Lane mücevherleriyle

Evan Rachel Wood, Elie Saab Haute Couture straplez abiye elbisesi ve Neil Lane mücevherleriyle

Evan Rachel Wood, kırmızı halı modasının zevkli görüntülerinden biriydi. Angelina Jolie gibi o da Elie Saab Haute Couture bir tuvalet tercih etmişti. Birbirine geçen drapeli straplez abiye elbise, fildişi tonu ve farklı dekoltesiyle nefis görünüyordu.

Taraji P. Henson, Roberto Cavalli straplez tuvaleti, Fred Leighton mücevherleri ve Mary Norton el çantasıyla

Taraji P. Henson, Roberto Cavalli straplez tuvaleti, Fred Leighton mücevherleri ve Mary Norton el çantasıyla

“The Curious Case of Benjamin Button”daki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı olan Taraji P Henson da, Roberto Cavalli kuyruklu beyaz straplez abiye elbisesiyle beğenilenler arasındaydı. Kolyesi ise gecenin en devasa pırlanta takılarından biri oldu.

 Nicole Kidman, dantel ve tüylü L'Wren Scott tuvaleti ve L'Wren Scott ayakkabılarıyla

Nicole Kidman, dantel ve tüylü L'Wren Scott tuvaleti ve L'Wren Scott öpücük burunlu ayakkabılarıyla

Geçen yılki Oscar’larda gösterişli bir kolyesini taktığı L’Wren Scott’un ilkbahar/yaz 2009 koleksiyonundan dantelli bir abiye seçen ünlü güzel Nicole Kidman, dar elbisesinin ilginç tasarımıyla, geceye egzotik bir hava kattı. Tuvaletin göğüs ve etekleri tüylerle süslüydü. Kırmızı halı seçimleri daima yerinde olmuş olan Kidman’a bu kıyafet biraz yolunmuş kuş görüntüsü vermiyor mu sizce de?

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • banu diyor ki:

    bence penelope cruzun elbisesi tuvaletten çok gelinlik gibi. ama beyaz giymek de bir tek gelinlerin hakkı olmamalı 🙂

  • Kraliçe diyor ki:

    bence en güzel tuvalet marisa tomei’nin tuvaleti. kuyruklu olması, pileleri filan kuş gibi çok farklı bir tarzı var

  • Smirna diyor ki:

    jenniferaniston’un elbisesi çok sıradan geldi bana. Ama Angelina Jolie’yle yarışmıyorum, gösteriş yapmayı umursamıyorum havası da var, o açıdan doğru kıyafet seçmiş

  • melek=))) diyor ki:

    Evan Rachel Wood’un elbisesini çok beğendim. Çok hoşuma gitti.

  • Camill diyor ki:

    ünlülerin abiyelerinin hepsi straplez mi olmak zorunda? ben şahsen giyemiyorum. bakarken bile düşecekmiş, göğsü aşağı bastırıyormuş gibi rahatsız oluyorum. straplezin modası geçsin artık

  • nazan diyor ki:

    NİVOLE KIDMAN ZATEN MÜKEMMEL Bİ İNSAN OLDUĞU İÇİN KIYAFET ONUN GÜZELLİĞİNİN YANINDA SÖNÜK KALIR… EN GÜZEL VE NAİF KIYAFET ONUNKİ BENCE..

  • Burcu diyor ki:

    bana kalırsa hepsi çok kötü onlar ne öle ya bnce berbarlar ..
    Ama bilemem tarzları öle olabilir :S
    Bikere ben okadar yerlerde bi elbise giymem giyemem…!
    Elbise dediğin en gzL kısa kısa giy straplez falan süper altına bide topuklu giydinmi uzun elbiseden daha gsL olucağı kesn..:D

  • zeynep diyor ki:

    BEN ANNE HATHAWAY ‘IN ELBİSESİNE BAYILDIM.ONA ÇOK YAKIIŞMIŞ.EN GÜZEL O

  • sena helin diyor ki:

    bana göree burda kadınlar güzel değill

  • ebru.ozsener diyor ki:

    ya tabikide sarah jessica parker..ve diorun tartışmasız kalitesi..

  • leventislife diyor ki:

    aynen katılıyorum ebru arkadaşıma..

Geri izlemeler

Yorumunuz


En Son Yorumlar