Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Michelle Obama, Sarı Elbise, Manto ve Tasarımcı Seçimiyle Moda Gündeminde

Barack Obama, Amerikan tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanırken, yeni first lady Michelle Obama da giyim tarzı ile Amerikan moda tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Moda dünyası nefesini tutmuş yemin törenini beklerken, Michelle Obama yine sıra dışı bir tercih yaptı ve Küba kökenli Amerikalı tasarımcı Isabel Toledo’nun tasarladığı saten üzerine işlenmiş yünlü güpür kumaştan sarı elbise manto kombinasyonu giydi.

New York Times’a göre bu, Ralph Lauren, Donna Karan ve Calvin Klein gibi moda duayenlerinin zamanının yavaş yavaş bitip, yeni yeteneklerden oluşan yeni bir tasarımcı kuşağının sahneye çıkmasını simgeliyor. Thakoon, Maria Pinto ve Toledo gibi yeni nesil modacılara Bayan Obama destek veriyor.

Moda tasarımcıIsabel Toledo, 20 yıldır New York’ta kendi ismiyle tasarımlarını satıyor. Isabel Toledo’nun ders verdiği Los Angeles Otis Sanat ve Tasarım Okulunun kurucusu Rosemary Brantle, “Isabel asla kendini meşhur etmek için elbise tasarlamadı. O hep vücut hatlarını güzel göstermek üzerinde durdu. Kendisi de yuvarlak hatlara sahip,” diyor.

Yılın trendlerinden soğuk sarı renkte elbise ve mantosuyla, yeşil ayakkabılarıyla, Bayan Obama’nın kıyafetlerinde konservatif ve risk alan iki yanını birleştirmeye çalıştığı görülüyor.

Moda yorumcuları Michelle Obama’nın kıyafeti konusunda farklı yorumlar yaptı, kimisi beğenirken, bazıları ise güpür elbiseyi güpür perdeye benzeterek kaba buldu. Kimileri Obama‘nın mantonun içine, sıcak tutması için giydiği yün hırkanın kurdeleyle bağlanmasını yaratıcı bir çözüm olarak görürken, bazıları bunu pek zevkli bulmadı. Michelle Obama’nın soluk altın rengi elbisesiyle kombinlediği yeşil eldiven ve Jimmy Choo imzalı yeşil rugan ayakkabı da epey ilgi çekti.

Görünüşe göre Amerika ve dünya, Kennedy zamanındaki politik moda çılgınlığına geri döndü. Mesela Obama’nın rakibi McCain’in başkan yardımcısı adayı Palin’in gözlükleri bile Amerika’da günün modası oldu. “Palin gözlüğü” terimi dile yerleşti. Michelle Obama ise Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy – Onasis ile karşılaştırılıyor. First lady, Jackie O.’ya atfen Michelle O. olarak anılmaya başlandı bile. Obama’nın tarzı için siz ne düşünüyorsunuz?

Michelle Obama'nın güpür kumaştan sarı elbise-manto kombinasyonu, Isabel Toledo'yu günü tasarımcısı yaptı

Michelle Obama'nın yemin töreninde giydiği güpür kumaştan altın sarısı elbise-manto kombinasyonu, Isabel Toledo'yu günün moda tasarımcısı yaptı

Yemin töreni öncesindeki geleneksel Washington tren yolcuğunda, Mİchelle Obama'nın giyim tercihi geniş yakalı siyah manto ve mor renkte atkıyla eldiven oldu.

Yemin töreni öncesindeki geleneksel Washington tren yolcuğunda, Michelle Obama'nın giyim tercihi geniş yakalı siyah manto ve mor renkte atkıyla eldiven oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • smirna diyor ki:

    bayan obamanın yeşil ayakkabıları şık mı kötü mı karar veremedim, ama mantonun içindeki yün hırka gibi şeyi hiç beğenmedim. alt resimdeki siyah mantolu hali çok daha hoş

  • Modamoda diyor ki:

    Michelle Obama’nın giydiği en kötü kıyafet bu bence. smirna’nın da dediği gibi hırka saçma durmuş.

  • lale diyor ki:

    Siz hepiniz delisiniz bence Obama çoooooook güzelgiyinmiş.

Yorumunuz


En Son Yorumlar