Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Samsonite ve Dahi Tasarımcılar


Dünya seyahat çantası devi Samsonite’ta Global Yaratıcı Direktörlük görevine ünlü tasarımcı Christopher Pearson getirildi. Pearson, daha önce Louis Vuitton, Yves St Laurent, Hermes, Dunhill gibi dünyanın önde gelen moda markaları için tasarımcılık yapmıştı.

Samsonite, çok özel bir serisi olan Black Label’ı ise ‘dünya modasının yeni prensleri’ olarak lanse edilen Hollandalı tasarımcılar Viktor & Rolf’ün farklı vizyonu ve çizgilerine emanet etti.

Samsonite CEO’su Marcello Bottoli, Pearson’ın Global Yaratıcı Direktör olarak seçilmesiyle ilgili şunları söylüyor: “1910 yılından bu yana, seyahat çantalarında dünya çapında liderliğini koruyan Samsonite, bir yandan yarattığı koleksiyonlarla kişilerin ihtiyacını karşılarken, diğer yandan seyahati bir yaşam tarzı, lüks ve konfor unsuruna dönüştürdü. Markamızla birleşecek modern çizgisi, eşsiz geçmişi ve tasarımlarının referansıyla Christopher Pearson’ın bünyemize katılmış olmasından mutluluk duyuyorum. Ne mutlu bize ki, daha şimdiden Pearson’ın Samsonite’a katabileceklerini görmüş bulunuyoruz. Pearson’ın imzasını taşıyan ilk koleksiyonumuz Black Label Bayamo, hem üretim sürecinden başarıyla geçti, hem de tüketicilerden olumlu tepkiler aldı.”

Samsonite’ı her zaman büyük bir hayranlıkla takip ettiğini belirten Christopher Pearson ise “Özellikle bu heyecan verici zamanlamada Samsonite ekibine dâhil olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Şirketin 100. yılında, deneyimlerimi markanın mirası, estetik değerleri ve teknoloji kültürüyle bütünleştirebilmeyi umuyorum,” dedi.

Pearson’ın ilk eseri: Black Label Bayamo
Christopher Pearson’un Samsonite çatısı altındaki ilk tasarımı olan Bayamo Koleksiyonu, doğadan esinlenen tasarımlarını Samsonite uzmanlığı ile birleştiriyor. Koleksiyonda evrak çantaları, doktor çantası, lap-top çantası, organizerlar, kartvizitlik, kredi kart cüzdanı, pasaport çantası gibi geniş bir ürün yelpazesi yer alıyor. İtalyan derisinden ürünler, krom donanımıyla lüks bir kullanım deneyimi sunuyor.

Samsonite Black Label serisine Victor&Rolf dokunuşu
Viktor & Rolf’un özgün vizyonu, teknik ve yenilikçi özellikleri ile öne çıkan Samsonite Black Label ile buluşuyor.

Viktor ve Rolf, Hollanda’da Academy of Arts Moda bölümünden 1992’de mezun olduktan sonra birlikte çalışmaya başladı. 16 yıl içerisinde gittikçe birbirine benzeyen Viktor Horsting ve Rolf Snoeren, artık “tek” tasarımcı olarak görülüyor.

50’li ve 60’lı yılların öne çıkan dönemlerinden ilham alan ikilinin Samsonite Black Label için hazırladığı çanta ve seyahat ürünü tasarımları, Viktor&Rolf’a özgü eğlenceli çizgiyi detaylarında barındırıyor. Victor&Rolf bu işbirliği konusunda şöyle diyor: “Dünyayı, sizin rüyalarınızın dünyası olarak şekillendirmek istiyoruz. Mesajımızı bu hayal dünyasına ilgi duyan herkese ulaştırmayı amaçlıyoruz. Işıltıya, umut ve güzelliğe inanıyoruz.”


Türkiye’de Samsonite mağazaları:

İstanbul’da Astoria AVM, Kanyon AVM, Cevahir AVM ve Atatürk Havalimanı’nda, Ankara’da Armada ve ANKA AVM’de; Bursa’da Carrefour AVM’de, İzmir’de İzmir Havalimanı’nda ve Muğla’da Dalaman Havalimanı’nda.

Viktor & Rolf'un Samsonite Black Label için tasarladığı çantalardan biri

Viktor & Rolf'un Samsonite Black Label için tasarladığı seyahat çantalarından biri

Samsonit'ın Yaratıcı Direktörü Cristopher Pearson ve CEO'su Marcello Bottoli (önde)

Samsonite'ın Yaratıcı Direktörü Cristopher Pearson ve CEO'su Marcello Bottoli (önde)

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • modachi diyor ki:

    samsonite çanta modellerini beğeniyorum.

  • smirna diyor ki:

    samsonite’ı beğenirim, çok sağlam çantalar yapıyorlar. ama türkiye’de hem pahalı hem de az çeşit var sanki, yurtdışında büyük indirimler oluyor, burada göremiyorum, belki yanılıyorum

  • PınarAyşe diyor ki:

    EKRANDA GÖRÜNEN SİYAH ÇANTAYI ALMAYI ÇOK İSTİYORUM ANCAK NEREDE BULACAĞIMI BİLMİYORUM YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ? İNTERNETTEN SATIŞ YAPAN BİR YER VAR MIDIR? TEŞEKKÜRLER

Yorumunuz


En Son Yorumlar