Ünlülerin Gece Elbisesi Tercihleri
Ödül törenlerinde ünlülerin gece elbisesi tercihleri, tahmin siteleriyle, moda yorumcularıyla artık başlıbaşına bir olay haline geldi. 2010 yılının Altın Küre Ödüllerinde iyi ve kötü giyinenler arasında sürpriz isimler vardı.
Ünlülerden bazıları zarif ve dar elbiseleri, bazıları da katları ve fırfırları seçti. Siyah gece elbisesi modelleri de tercihler arasındaydı, ama gece renklerin gecesiydi. Gece elbiselerinde ortak nokta, feminenlikti. Deprem, ekonomik kriz gibi sorunlarla bunalmış dünyaya, moda dünyası Hollywood tarzı bir kaçış sunuyor sanki.
İki dalda aday olan ünlü oyuncu Sandra Bullock, mor renkte bir Bottega Veneta straplez elbise seçmiÅŸ. Elbisenin saydam etekleri seksi görünüyor. Rengiyse mükemmel. Ancak bir yandan da ÅŸeker kabını andıran naylonsuluk, yıldızın gece elbisesini biraz Barbie kıyafetine benzetmemiÅŸ deÄŸil. Bullock’un çantası da Bottega’dan. Mücevherleri ise Lorraine Schwartz.
Maggie Gyllenhaal, vücudunu sımsıkı saran, açık ÅŸeftali rengi Roland Mouret tuvaletiyle güzel bir heykel gibi. Deniz kızı biçimli tek askılı elbisenin origamiyi andıran detayları var. Japon etkileri zaten 2010 modasında kendini geçtiÄŸimiz yıllardan daha sık gösterecek bir trend. Bulgari elmas küpeleri ve bileziÄŸi elbisenin sanat eseri katlarını gölgelemiyor. Özellikle elbisenin askısında tek omuz modasına çok özgün bir yorum gelmiÅŸ. Ancak eteklerde astarın belli olması bir puan düşürücü. Ayakkabıları Prada. Gyllenhaal’ın ÅŸahane gece elbisesi sayesinde ilkbahar origami modasını daha bir merakla bekliyoruz.
Fransız oyuncu Marion Cotillard, iki yıl önceki Oscar elbisesinin yarattığı heyecandan sonra modaseverlerin yakın takibinde. Son zamanlarda ise Christian Dior’dan ÅŸaÅŸmıyor. Derin yırtmacından siyah bir dantel gösteren asimetrik Christian Dior tuvaleti her ÅŸey gibi ona çok yakışmış. Ama Dior’un koleksiyonundan daha tamamlanmış görünen bir elbise de seçebilirdi belki. Elbisenin rengi ise Marion’un gözlerini daha da büyülü gösteriyor. Kıyafetini Jimmy Choo ayakkabılar ve Chopard’dan elmas tokalar, bilezikler ve zümrüt yüzükle tamamlamış.
Cameron Diaz kıpkırmızı Alexander McQueen gece elbisesini, uyumlu Beverly Hilton golf şemsiyesi, Ferragamo ayakkabılar, kırmızı ruj ve Van Cleef & Arpels mücevherlerle mükemmelen tamamlıyor.
Calista Flockhart, Art Deco tarzı Alberta Ferretti elbisesiyle göz doldurdu. Elbiseyi Judith Leiber el çantası ve Cathy Waterman inci kolye ile tamamlamış. Ayakkabıları Sergio Rossi. (Bu arada Harrison Ford da siyah yerine lacivert smokin giyerek çok şık olmuş.)
Avatar’ın mavi kadını Zoe Saldana, Louis Vuitton marka viÅŸne çürüğü rengi fırfırlı tuvaletiyle.. Ama Lorraine Schwartz imzalı mücevherler de kıyafetle aynı renkte olunca viÅŸneye boÄŸuluyoruz.
Her zaman iddialı bir stili olan Chloe Sevigny, dökülen fırfırlı lila Valentino’suyla yine iddialı. Ama dev ÅŸifon fırfırlar fazla riskli bir seçim olmuÅŸ olabilir. Straplez gece elbisesiyle aynı renkteki saten el çantası Roger Vivier’den. Küpeleri Buccellati. DiÄŸer takılar Stephen Russell. Ayakkabılarsa Sergio Rossi. Romantik görüntüsünü saçlarını arkadan toplayarak, dumanlı gözler ve pembe rujla tamamlamış.
Amy Adams, Carolina Herrera’nın kopkoyu yeÅŸil renkli ipek elbisesini, Herrera’nın kiÅŸisel koleksiyonundan bir broÅŸla tamamlamış. HamileliÄŸi boyunca kiÅŸiye özel Carolina Herrera elbiseler giyen Adams, Altın Küre’de Tiffany & Co. mücevherler takmış. El çantası VBH. Ayakkabıları Christian Louboutin. Kızıl saçlılara yeÅŸilin her tonu çok yakışıyor. Hamilelik ışıltısı ve kadife çiçeÄŸi rengi aksesuarlarıyla Amy Adams çok hoÅŸ olmuÅŸ.
Kate Hudson beyaz bir Marchesa tuvaletle kırmızı halıda boy gösterdi. Casadei platform tabanlı ayakkabılarla uzun görünüyor. İnci ve elmas küpeleriyle bileziÄŸi Stephen Russell Contemporary Collection’dan.
Sigourney Weaver’ın yeÅŸil renkli tek omuzlu gece elbisesi, Herve L. Leroux tasarımı. Takıları Fred Leighton..
Heidi Klum, şifon kuyruklu buz mavisi Roberto Cavalli tuvaletiyle kırmızı halıdayken, şaka yollu merdivenlerden çıkmanın zorluğundan şikayet etti. Aksesuarları ise Lorraine Schwartz mücevherler, Christian Louboutin el çantası ve eşi Seal..
En İyi Oyuncu adayı Emily Blunt, Dolce & Gabbana’nın toz pembe tül ve ÅŸifondan straplez tuvaletini giyiyor. Gümüş el çantası Ferragamo. Takıları Neil Lane ve Lorraine Schwartz. Bu yumuÅŸak elbise, bir meleÄŸin elbisesi gibi. Dalgalı serbest saçlar da, bu kıyafete çok yakışmış.
Christian Lacroix Haute Couture’un fuÅŸya-pembe elbisesiyle Diane Kruger herkes arasından sıyrılıyor. Raven Kauffman Couture beyaz el çantası, Chanel Fine Jewelry mücevherler ve Sergio Rossi ayakkabılar, bu özgün gece elbisesinin canlılığını daha da ön plana çıkarıp, daha modernleÅŸtirmiÅŸ. Kruger’in gece elbisesi epey riskli bir seçim. Elbisenin eteÄŸi ise fotoÄŸrafta fazla düz duruyor. Hareket ederken daha dalgalı ve hoÅŸ olacağı kesin. Kruger’in aldığı risk buna deÄŸmiÅŸ mi deÄŸmemiÅŸ mi karar veremiyorum. Bir taraftan bu elbiseyi baÅŸkası giyse bu kadar iyi taşıması zor olurdu. DoÄŸal makyaj da elbiseye yakışmış. Bu çılgın elbise, aksesuarlarla ve Kruger’in tarzı sayesinde hoÅŸ duruyor. Ama öte yandan vücudunu gizliyor ve bakanları ÅŸeker komasına sokma riski var..
Nicole Kidman bembeyaz tenini, uçuk renkli bir Nina Ricci saten gece elbisesiyle tamamlıyor.
Jessica Lange, Zac Posen tuvaletiyle.
Julianne Moore, Balenciaga’nın omuzdan düşen düz gece elbisesiyle retro bir stil yakalamış. Mücevherleri 1938 yapımı Bulgari. Bulgari’nin ilkbahar kampanyasının yeni yüzü olmanın avantajları olsa gerek. Töre Tom Ford ile gelen Moore’un gri tuvaleti hakkında herkes farklı bir ÅŸey söylüyor. Siz ne dersiniz?
Anna Paquin’in en iyi aksesuarı ‘True Blood’ oyuncusu niÅŸanlısı Stephen Moyer. Stella McCartney kıyafeti ise fazla metalik. Kollar dekolteyi güzel dengelemiÅŸ. Sofistika saç modeli ise stili yumuÅŸatmış. Mücevherleri Stephen Russell. El çantası Alexander McQueen.
Ginnifer Goodwin, kısa gece elbisesini tercih edenlerden. Geçen yılın kobalt mavisi trendini sürdüren Goodwin’in İlkbahar 2010 Vionnet elbisesi diÄŸer renkler arasında dikkat çekiyor. Ayakkabıları Brian Atwood. Kısa saç kesimi, Neil Lane marka uzun elmas küpelerini ön plana çıkarmış. Neil Lane bileklik ve Judith Leiber gümüş el çantası, kıyafeti tamamlıyor.
Carey Mulligan, kontrast sanatını çözmüş. Koyu lacivert organza Nina Ricci straplez elbisesinin gösterişi, antika Fred Leighton mücevherler ve masum genç kız havalı hafif makyajıyla dengelenmiş.
House dizisi yıldızı Olivia Wilde, kurşuni Gucci elbisesinin çok rahat olduğunu söylüyor. Elbiseyi Tiffany & Co. mücevherler, Judith Leiber el çantası ve Jimmy Choo platform ayakkabılar tamamlıyor. Aksesuarlar gerçekten başarılı.
Kristen Bell, Jasmine Di Milo beyaz dizaltı abiye elbisesiyle.. Mücevherleri Van Cleef & Arpels, el çantası Leiber, ayakkabıları Christian Louboutin.
Jennifer Garner, Atelier Versace imzalı kuyruklu gece elbisesi ve Bulgari takılarla. Genelde jean pantolon ve çocuklarıyla görüntülenen Garner, ince ve zarif görünüyor. Ünlü oyuncunun elbisesinin parlak çizgileri, vücudunu sarmalıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
Yorumlar
Geri izlemeler
- Gece Elbisesi | 2010 Oscarları Gece Elbisesi Raporu | Moda, Trend, Stil, Giyim, Alışveriş, Aksesuar, Erkek Modası
- Şort Takımı | Gwyneth Paltrow'un Şort Takımı | Ünlülerin Kıyafetleri | Moda, Trend, Stil, Giyim, Alışveriş, Aksesuar, Erkek Modası
- Gece Elbisesi | Gece Elbisesi Modelleri | Costume Institute'de Ünlüler | Moda, Trend, Stil, Giyim, Alışveriş, Aksesuar, Erkek Modası


























Yazılar (RSS)
Jennifer Garner’ın elbisesi muhteÅŸemmiÅŸ ya.. rengi ve çizgiler inanılmaz zarif göstermiÅŸ. bayılldım:)
drew berrymoreun elbisesi benim favorim. rita hayworth gibi olmuş, süper
Jennifer Garner in gümüş renkli elbisesine bayıldım, modeli çok güzel Garner da cok iyi tasimis dogrusu