Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Zeckié, Özgün Tasarım Mücevher ve Takılarıyla Artık Teşvikiye’de

s

Zekiye Koçarslan'ın özel tasarım mücevher ve takı koleksiyonlarından oluşan markası Zeckié

Genç kuşağın yaratıcı mücevher tasarımcılarından Zekiye Koçarslan, Çukurcuma’dan sonra Teşvikiye’de Zeckié mağazasını açıyor.

Zeckié koleksiyonları, sıradışı ve değerli olmanın yanı sıra, gündelik hayatta kolayca, rahatça kullanılabilen, çok yönlü tasarım mücevherlerden oluşuyor.

Çoğunlukla sarı altına göre daha geniş bir kullanım alanına sahip pembe altına, safir, zümrüt, yakut ve pırlanta gibi değerli taşların eşlik ettiği Zeckie mücevherleri her gün, her tarz kıyafetle giyilebilecek modern çizgilere sahip. Zeckie‘nin farkı, çoğu kez karşılaştığımız üzere, değerli takıları modernleştirmek için hikayesizleştirme yapmaması, ve esin kaynaklarını yansıttığı takılarının sıcaklığı sayesinde onlarla bağ kurmanın kolaylığı.

Genel olarak İskandinav tasarımlarına yakın bir çizgisi olan Zeckié‘nin 2010 koleksiyonundaki Antik Yunan mitolojisinden esinlenen kare tek taş yüzükler oldukça sıradışı. Kuyumcularda satılan tek taşlardaki bunaltıcı tek düzelikten kurtulmak, özellikle yeni evlenecekler için harika bir haber.

Zekiye Koçarslan, koleksiyonundaki geometrik hatlı yüzükleri, bütün gün hiç çıkarmadan rahatça takılabilsinler diye ince hazırlamış.

Zeckie‘de pırlanta ve değerli taşlardan yüzük, küpe ve kolyelerin yanı sıra, her bütçeye uygun pirinç, bronz, gümüş gibi metaller, turmalin gibi yarı değerli taşlardan pek çok takı da bulabilirsiniz. Pop-Art tarzı tasarımlar, hayvan figürleri, keçeli broşlar gibi pek çok eğlenceli tasarım da Zeckie Teşvikiye’de keşfedilmeyi bekliyor..

v

Zeckie'nin pembe altından yüzükleri

f

Zeckie'nin pırlanta yüzükleri, sıradışı formlara sahip..

v

Pırlantalı kare yüzükler, göründüğünün aksine oldukça rahat kullanımlı..

d

Zeckie'nin yüzük, kolye, küpe ve bileziklerine geometrik formlar hakim..

v

Zekiye Koçarslan, Zeckie mücevherlerinde yalnızca değerli ve yarı değerli malzeme kullanıyor..

Zeckie kış koleksiyonundan..

Zeckie kış koleksiyonundan..

c

Zekiye Koçarslan

Zeckie kimdir?
Zekiye Koçarslan, Galatasaray Üniversitesi, İletişim, Sinema TV mezunu. Aylin Karakaş’ın mücevher atölyesine katılarak tasarıma başladı. Milano’da İstituto Marangoni’ye gidip, İtalyan heykeltıraş ve tasarımcı Davide de Paoli atölyelerine katıldı. Türkiye’ye dönünce kendi mücevher markası Zeckie’yi yaratan Zekiye Koçarslan, 2006 yılından beri profesyonel mücevher koleksiyonları hazırlıyor.

Zeckie’nin Adresi: Ihlamur Yolu 16/C Teşvikiye, İstanbul (Teşvikiye karakolunun karşı sokağından girip, Migros’u geçtikten sonra sağda)

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • IK diyor ki:

    Zeckie’den değişiklik yapılabileceği güvencesiyle hediye olarak alınmış yüzüğümü parmağıma küçük geldiği için değiştirmeye gittiğimde oldukça tatsız durumlar yaşadım. Parmağıma uygun boyu olmadığı için tekrar yapılacağı söylendi. İkibuçuk ay süresince istedigim tasin rengini sabirla bekleyip bu sure icinde sikayet etmedigim gibi,olmaması durumunda farkli bir alternatifi de kabul ettigimi belirtmeme ragmen, yapılmış olanı almaya gittiğimde “azarlandim” ! Tasarimci bayan, bu isten cok sikildigini ve onu bi yüzük icin cok ugrastirdigimi soyledi. (Bu kisinin isinin bu oldugunu hatirlatmama gerek var mi) “Değişiklik yapma seçeneğini bana siz sundunuz” dedigimde ise aldigim cevap paha bicilemezdi. “Demek ki musteriye bu kdr secenek sunmayacaksin!” Ustune ustluk bu yuzugu tekrar yapmaya deger bulmadigi icin olacak heralde, yapmak istemedigini soyleyip bana hediye olarak gelen ürünün parasini iade etti! Bir tasarımcının ticari hırsları sebebiyle olsa gerek, ürünü satana kadar müşteriye hoş görünen fakat talep edildiğinde vadettiği olanakları yok sayan anlayışını bu işe yakışmayacak kadar kaba ve yozlaşmış buluyorum.

Yorumunuz


En Son Yorumlar