Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Dünyası İstanbul’da: i-deco

Dünyaca ünlü dekorasyon ürünleri tasarımcılarının katıldığı, özel tasarımların sergilendiği i-deco İstanbul 2. Dekorasyon, Mobilya ve Tasarım Fuarı, 09 Mart’a dek CNR Expo’da..

İstanbul’un dekorasyon ve tasarım dünyasının uluslararası buluşma noktası olması hedefiyle organize edilen i-deco’da, yerli ve yabancı iç mimarlar, dekoratörler ve kendi tarzını yaratan tüketicilerin aradıkları; mobilyadan dekoratif ürünlere, duvar kağıtlarından perdeye kadar tüm özel tasarım ürünleri aynı ortamda bulmaları hedeflendi. i-deco İstanbul’da yeni fikirler, yeni ürünler ve yaratıcılık ön planda tutuluyor. Bu yıl doğadan ilham alınarak fuaye alanı ormana dönüştürüldü.

i-deco İstanbul'a katılan tasarımcılardan Mikko Laakkonen'in tasarımı tava

i-deco İstanbul'a katılan tasarımcılardan Mikko Laakkonen'in tasarımı tava

i-deco tasarım dünyasının önemli isimleri arasında yerlerini alan Roberto Lazzeroni, Jeff Miller, Jason Miller, Luca Nichetto, Hans De Pelsmacker, Mikko Laakkonen, Stefan Diez, Samuele Mazza’yı ağırlıyor.

Fuaye alanı Designcamp oluyor..
Tasarımın en önemli kaynaklarından biri olan doğa, bu sene i-deco’da genç tasarımcılar, yeni yetenekler ve onların yaratıcı fikirleri için ayrılmış olan fuaye alanının çıkış noktası.. 5000m2’lik alan doğanın tasarıma katkısının yadsınamaz gerçekliğini hatırlatmayı amaçlıyor. Bir tasarım kampı olarak karşımıza çıkacak olan fuaye alanı bir ormana benzetilmiş. Designcamp olarak adlandırılan bu alanda genç tasarımcıların ilgi çekici ürünleri, dekorasyon dergilerinin özel alanları, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenen “2. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması” sonunda ödül kazanan yarışmacıların tasarımları, sektörün önde gelen süreli yayınları ve kitaplarının yer aldığı bir kütüphane ve Lucca Cafe Bistro yer alıyor.

Designcamp 8 ülkeden 25 genç tasarımcıyı ağırlıyor..

i-deco İstanbul 2009’da son tasarımlarını sergileyen genç tasarımcılar arasında Almanya’dan Alexa Lexfeld, Matthias Ries, Çin’den Nuno Soares, Italya’dan Gaegano di Grogrio, Eugino Gargioni, Paola Traversa, Hollanda’dan Katja Nijman, İsveç’ten Philip Edis, Karin Robling, Katarina Hall, Sırbistan’dan Natasa Llincic, Finlandiyalı Design Migration Association ile Tanja Sipilla, Enni Aijala, Kirsti Taiviola, Mari Isopahkala yer alıyor. Türk genç tasarımcıları arasında, Semiha Kan, Kerem Küçükgürel, Dani Benyertan, Aslı Kutluay, Serap Bora, Gökçe Gezgin Us gibi isimler yer alıyor.

i-deco yeni fikirlerin, yeni ürünlerin ve yaratıcılığın temsilcisi olmayı hedefliyor..

i-deco İstanbul’un İ’si öncelikle İstanbul’u, sonra intelligence, inspiration, ideas, international kelimelerinin karşılığı olan yaratıcılık, ilham, fikir, uluslararası anlamlarını içeriyor.

i-deco katılımcılarından tasarımcı Luca Nichetto'nun askı kutuları

i-deco katılımcılarından tasarımcı Luca Nichetto'nun askı kutuları

i-deas’ta tasarım dekorasyon ürünleri..
Tasarımı ön planda tutan dekorasyon ürünlerinin sergilendiği i-deco’nun bir salonu, son trendlerin sergileneceği i-deas bölümü olarak ayrılmış. Fuarın kalbi olarak nitelendirilen i-deas’da, yerli ve yabancı ünlü tasarımcıların ürünleri ve sıra dışı konsept tasarımlar yer alıyor. i-deas salonunda Stefan Diez, Authentics firması için yarattığı SUPER koleksiyonu ile; Jeff Miller, Baleri İtalia ile; Luca Nichetto, Foscarini ve Guzzini ile; Samuele Mazza Ipe Cavallini’nin Visionnaire koleksiyonu; Roberto Lazzeroni ise Ipe Cavallini’nin Streamlined koleksiyonu ile katılacaklar. i-deas’da Türkiye’yi başarılı tasarımları ile temsil eden Aziz Sarıyer, Arif Özden, Atilla Kuzu, Raşit Karaarslan, Erdem Akan gibi isimler de yer alıyorlar.

Uluslararası dekorasyon dergilerinin editörleri i-deco’da buluşuyor..
Frame, Wallpaper, Utopia Kitchen and Bathroom, Inside Quality Magazine, Editorial Experimenta Magazine, MD International Magazine of Design, Objekt, ADM, DDN, GDA, Ottagano, 4room – Newspaper Of Design dergilerinin editörleri İstanbul’a davet edildi. Fuarın ziyaretçi çalışmaları için Arap ülkeleri ve Rusya’nın partner ülkeler olarak seçildiği i-deco İstanbul’u, ağırlıklı İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelen alıcılar da ziyaret ediyor. Birbirinden farklı etkinliklere imza atan i-deco İstanbul’u, toplam 45.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

i-deco’da dekorasyon dünyasının markaları sergileniyor..
Özel mobilya ve tasarım ürünlerinin üreticilerini, ithalatçılarını ve yaratıcılarını bir araya getiren i-deco’da Koleksiyon, Haaz Galeri, Derin Design, Paşabahçe, Fatih Kıral Mobilya, Zorlu Holding, MOBİ Mobilya, Dupont, Ipe Cavalli, Yutaş, I.C.I Halı, BRETZ Mobilya, Sahne Mobilya, Estetik Dekor, Evist, Yedi Sanat – Cahide Erel’in aralarında olduğu 150 firma yer alıyor.

i-deco İstanbul'da söyleşi yapacak ünlü tasarımcılardan Jeff Miller'ın fiberglas-polietilen lamba tasarımı

i-deco İstanbul'da söyleşi yapacak ünlü tasarımcılardan Jeff Miller'ın fiberglas-polietilen lamba tasarımı

i-deco 2009 İMMİB Endüstriyel Tasarım Söyleşileri..
i-deco İstanbul
süresince gerçekleşecek olan söyleşi programına Nokia Tasarım Direktörü Eero Miettinen, Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Dernegi – IDSA Yönetim Kurulu Başkanı Ron Kemnitzer ve tasarımcılar Mikko Laakkonen, Hans De Pelsmacker, Luca Nichetto, Jason Miller, Jeff Miller, Stefan Diez, Samuele Mazza, tasarımlarının öykülerini anlatacakları özel söyleşileri ile katılıyor.

Fuarın Yürütme Kurulu tanınmış isimlerden oluşuyor..
Katılımcılarına ve ziyaretçilerine tasarım ve dekorasyon adına farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen i-deco İstanbul için alanlarında isim ve tecrübe sahibi, dünyaca ünlü tasarımcılar, mimarlar, danışmanlar, galeri sahipleri bir araya geldi. Oluşturulan Fuar Komitesi, i-deco İstanbul’un, dekorasyon dünyasının uluslararası buluşma noktası olmasını hedefliyor.

Fuarın yürütme kurulunda; Haliç Üniversitesi Endüstri Tasarımı Bölümü Başkanı Önder Küçükerman, İBB Başkan Danışmanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Atölyesi Koordinatörü Mimar Tülin Ersöz, CNR Holding Yönetim Kurulu Üyesi Rana Dinç, ETMK – Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İstanbul Şube Başkanı Sertaç Ersayın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Danışmanı Seda Lafçı, MOBDER Başkanı ve Avrupa Mobilya Üreticileri Federasyonu Türkiye Temsilcisi Fatih Kıral, Republica Ajans Başkanı ve Galeri Haaz’ın sahibi Murat Patavi ve Tasarımcı Derin Sarıyer yer alıyor.

i- deco İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Turizm Atölyesi, ETMK-Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, MOBDER – Mobilya Sanayicileri İhracatçıları ve İthalatçıları Derneği, İMMİB-İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri destekleri ile düzenleniyor..

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • Astrid diyor ki:

    keşke fuar şehir merkezinde olsa! CNR çok uzakta, kısa süreli ziyaretler yapma imkanı olmuyor. Nichetto’nun tasarımı askılıklar çok güzelmiş. Evimin girişine mutlaka istiyorum

  • şeyma diyor ki:

    merhaba ben yenı taşınacağım bır evın komple dekore edılmesını ıstıyorum.yardımcı olur musunuz bu konuda iç mimar ve dekorasyoncular arıyorum….

  • elhan diyor ki:

    cok guzaldi marsi

Geri izlemeler

Geri izleme yok

Yorumunuz


En Son Yorumlar