Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Chanel 2011 Sonbahar Defilesi : Bizans Stili

Chanel Pre-Fall 2011 Paris-Bizans Defilesi

Chanel Pre-Fall 2011 Paris-Bizans Defilesi

Chanel 2011 Pre-Fall (Sonbahar Öncesi) Koleksiyonu, Bizans ve Konstantinopol üzerine olağanüstü bir güzelleme..

Karl Lagerfeld yine şaşırtmayı başardı ve kıyafetlerden, defile atmosferine kadar büyük ses getiren, tarih, moda ve bugünle dolu bir show sundu. Altın zincirler, ipekler, örgüler, mücevherli düğmeler, tüylerle süslü özgün, biraz da 60’larla hibridleştirilmiş Bizans siluetleri, Chanel‘in tarzıyla birleşti.

Paris’te yapılan muhteşem defilede izleyiciler için hazırlanan yer minderleri, mini kahve sehpaları, mozaikler ve vitraylarla oluşturulan samimi atmosfer için “Osmanlı lounge’u” benzetmeleri ve “Paris’te İstanbul yaratıldı,” yorumları yapıldı.

Koleksiyonun teması, Chanel‘in couture atölyelerinin ustalığını sergilemek için de fırsat yaratmış. Değerli taşların renklerinde ağır satenler, altın tonlu ipekler ve taş süslemelerle, geçmişe selam duran, ama yine de Karl Lagerfeld tasarımlarının özgünlüğünü taşıyan gece elbiseleri, kaftanlar, pelerinler, ceketler göz kamaştırıyor.

Chanel 2011 Sonbahar Koleksiyonunun gündüz kıyafetleri, ceketler, bol ya da dar pantolonlar, yün elbiseler, kazaklar, döpiyesler, paltolar ve aksesuarlar modern imparatoriçeler için (bu arada, erkekler için de parçalar var).

Karl Lagerfeld, ağır işçilikle hazırlanan, kimilerinin fiyatı 40 bin doları bulan kıyafetleri tasarlarken, Bizans imparatoriçesi Theodora’dan esinlenmiş: “Theodora, imparatoriçe olan bir sirk sanatçısıydı. Tıpkı şarkıcılıktan moda imparatoriçeliğine yükselen Coco Chanel gibi.”

Esin, aynı zamanda Coco Chanel’in ünlü Bizans stili Gripoix mücevherlerinden geliyor.

İzlerini yokettiğimiz tarihimizin görkeminin İstanbul‘a Paris’ten çok daha uzak oluşu, biraz burukluk katsa da, Karl Lagerfeld‘in bu koleksiyonundan heyecan duymayacak İstanbullu modasever azdır. Chanel 2011 Pre-Fall defilesi, ilkbaharda İstanbul’da da yapılacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar