Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Moda Bir Devini Kaybetti

Moda tasarımcısı Yves Saint Laurent öldü
Moda dünyasının gelmiş geçmiş en iyi tasarımcıları arasında gösterilen Fransız modacı Yves Saint Laurent Paris’teki evinde hayatını kaybetti.

71 yaşında hayata gözlerini yuman Laurent, 1950’li yılların ortasından, günümüze kadar dünya modasını yönlendiren en büyük isimlerden biri olmayı başardı.

“Modanın Kralı” olarak da anılan Laurent, hastalığı nedeniyle Haute Couture tasarımlarına 2002 yılında son noktayı koymuştu. Hayal gücü ve yaratıcılığıyla zirvesine çıktığı Moda dünyasına ilk adımını henüz 18 yaşındayken kazandığı giysi tasarımı yarışması ile atmıştı. Bu yarışmada zamanın ünlü modacısı Christian Dior‘un dikkatini çeken Yves Saint Laurent, Dior’un ölmesi üzerine henüz 21 yaşındayken Dior Modaevinin baş tasarımcısı olmuştu.

Moda tasarımcısı Yves Saint Laurent öldüModa dünyasına bir çok yeniliği kazandıran efsane modacı, özellikle bu yüzyılın ortalarında tasarladığı elbise, pantalon, safari ceket ve süveterle kadınların toplum içerisinde değişen rollerini en iyi algılayan ve onları destekleyen tasarımcılardan biri oldu.

Küçüklüğünden itibaren eşcinsel olan Yves Saint Laurent, hayatı boyunca çeşitli ruh ve beden hastalıklarıyla boğuştu ve de mümkün olduğunca toplumdan uzak durdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar