Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Deniz Mercan Fashion Days’de

Deniz Mercan‘ın “Sophia’nın Bebekleri” adlı koleksiyonu, İstanbul Fashion Days‘in hoş anlarından birini yarattı. Defile, yarışma ve fuarların düzenlendiği moda etkinliğinde Deniz Mercan‘ın defilesinde mayo ve plaj kostümlerinden oluşan tasarımlar sunuldu.

Sophia’nın Bebekleri koleksiyonunun hikayesi ise şöyle…
Deniz Mercan bu koleksiyonu, küçükken yaptığı kâğıt bebeklerin giysilerinden ve kızı Sofia’nin çocukluğunda oynadığı oyuncaklardan ilham alarak tasarlamış. Tıpkı kağıt bebeklerde olduğu gibi, Mercan’ın tasarımları da ilginç ve çocuksu detaylara sahip.
Plaj kıyafetleri ve mayolar çeşitli aplikelerle kartondan yapılmış bebekleri anımsatıyor. Asimetrik kesimler, bantlı modeller, negatif-pozitif kumaşlar ve renkli biyeler tasarımlarda bolca kullanmış. Grogren ve uçurtma kumaşı gibi detaylar söz konusu. Çok yönlü tasarımlarda farklı renkte kumaşlar, sıradışı aksesuarlar beklenmedik sürprizler yapıyor. Başrollerde siyah ve beyaz var. Yumurta sarısı, mercan rengi, elektrik mavi ve begonvil fuşyası da diğer hakim renkler.

Sophia’nın Bebekleri şöyle kadınlar: Kendinden emin, şık ve hayattaki duruşu belli olan, kadın olmakla beraber içindeki çocuğu asla kaybetmemiş.. Deniz Mercan, özellikle şık gemi yolculuklarında, özel yat davetlerinde giyilebilecek mayo ve plaj kıyafeti tasarımları yapmış.

Deniz Mercan'ın plaj kostümü tasarımları

Deniz Mercan'ın plaj kostümü tasarımları

İstanbul Fashion Days için özel olarak hazırladığı Sophia’nın Bebekleri koleksiyonu toplumsal bir misyona da sahip olmuş. Deniz Mercan konuyu şöyle özetliyor:

“24 Nisan sabahı, yeni hazırlayacağım koleksiyonumu kızıma lise bitirme hediyesi olarak vermek düşüncesi ile uyandım. Ta ki internette bir gazetenin ilk sayfasında 23 Nisan çocuk kutlamalarında eskilikten yırtılmış, sarı, plastik çizmeli minik bir kızın dans eden fotoğrafını görünceye kadar. Bir yumruk sıkıştı göğsüme. Ülkeme karşı sorumluluğum ve borcumu ödeyebilmenin kendimce bir yolunu bulmaya itti beni. Ve düşündüm ki, bizler ‘şanslı çocukları olan bütün anneler’ ülkemizin bilgiden yoksun minik kızları için büyük bir güç olabiliriz. Bu yüzden İstanbul Fashion Days için tasarladığım Sophia’nın Bebekleri koleksiyonundan elde edilecek gelirin bir bölümünü çocukların eğitimi ile ilgili faaliyet gosteren bazı organizasyonlara bağışlayarak bu sayede küçük kızların eğitimine destek vermeyi amaçlıyorum. Bu koleksiyonu gerçekleştirebilmek için harcadığım tüm enerjiyi, güzel duyguları kızım Sofia’ya ve ülkemin erkenden büyümek zorunda kalmış, hiç oyuncak bebekleri olmamış, minik kız çocuklarına ithaf ediyorum.”

Mercan'ın mayolarında asimetriler ve bantlar ön planda

Mercan'ın mayolarında asimetriler ve bantlar ön planda

Deniz Mercan hakkında
Deniz Mercan 1962doğumlu. Tasarım eğitimini MSU Güzel Sanatlar Fakultesi, Tekstil Ana Sanat Dali’ni1985 yilinda bitirerek tamamladi. 1986 yılında İtalya’ya yerlesti.
1989 yılında İtalya’daki kariyerine Marvel & Icap adlı firmada tasarımcı olarak Valentino (Oliver), Armani (Emporio Armani), Pink Beach adlı markaların iç çamaşırı ve mayo koleksiyonlarının tasarımını yaparak başladı. Daha sonra ise kariyerini free lance tasarımcı olarak sürdüren Mercan, Enrico Coveri, Corsetteria Ira (Jennifer) ve Armonia ile iç çamaşırı, Cerruti, Luisa Spagnoli, Soprani ile de triko tasarımları ile ilgili çalıştı. Perugia’daki Progetto Moda adlı moda okulunda da “styling” konusunda ders veren tasarımcı, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli fuar ve defilelerde kendi markaları olan Denizm ve Denizens’e ait koleksiyonlarını günümüze dek sundu. 2003’den bu yana Hollanda’da yaşayan Deniz Mercan ülkemizde de tanınmış markalar için moda danışmanlığı yapmakta ve hazır giyimde olduğu kadar aksesuar, iç çamaşırı ve mayoya uzanan geniş bir yelpazede koleksiyonlar hazırlamaktadır.

Deniz Mercan'dan mayo tasarımı

Deniz Mercan'dan mayo tasarımı

Straplez mayo

Sophia'nın bebeğinin mayosu..

Deniz Mercan

Deniz Mercan

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar