Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de eşsiz bir jazz konserine biletiniz Modaport’tan

Modaport.com 16 Haziran Çarşamba akşamı saat 22.00’da Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’deki ünlü jazz müzisyeni Benny Golson konserine çift kişilik davet veriyor. Yapmanız gereken şey çok basit. “Sheraton Ataköy Jazz” yazıp isim, soyad ve cep telefonunuzu belirterek editor@modaport.com ‘a mail atın, mail atan 10. kişi olun eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde, sevdiğiniz bir kişi ile birlikte harika bir gece geçirin.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek jazz festivalinde dünyaca ünlü jazz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliano, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak.

Jazz dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı festival, şehrin en görkemli manzaralarından bir tanesine sahip olan,  İstanbul’un en yeni beş yıldızlı Oteli Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Dinleyecilere harika bir İstanbul deniz manzarası eşliğinde muhteşem bir müzik şöleni sunacak olan festivalde sırasıyla dünyaca ünlü jazz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliano, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’i bünyesinde bulunduran DATİ Yatırım Holding A.Ş.’nin Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu jazz geceleri ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde belirtti: “Dati Yatırım Holding A.Ş.’nin çatısı altında bulunan markalar bizim devraldığımız kültür mirasının birer simgesi. Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria, İstanbul’un en görkemli yerlerinde bulunan Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ve Ataköy Marina Hotel ile yine İstanbul’un en donanımlı marinası olan Ataköy Marina ile İstanbullular’ın yaşam kültürüne değer katmayı ilke edinmiş bir grubuz. Yıllar önce temelleri atılmış olan bu işletmeleri devralarak aynı zamanda barındırdıkları kültür mirasını da devralmış olduk. Bu nedenle Dati Yatırım Holding olarak Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de düzenleyeceğimiz jazz geceleri ile bu misyona paralel olarak İstanbul halkıyla dünyaya malolmuş jazz sanatçılarını buluşturmak, dünya jazz müziği kültüründeki son akımları buraya taşıyarak müzik kültürümüzün gelişmesine katkıda bulunmayı istedik. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak her İstanbullu’nun içinde taşıması gerektiği “kültür ve sanat”a destek kavramı kapsamında jazz gecelerimizin toplumumuza bir değer katmasını ve aynı zamanda keyiflendirmesini arzu ediyoruz.”

16 Haziran’da yaşayan jazz efsanesi Benny Golson…

Benny Golson yaşayan jazz fesanesi; Tom Hanks’in oynadığı Spielberg’in Terminal filminde ana kahramanın onca yol ve sıkıntıya sadece imzası için katlandığı yaşayan gerçek bir jazz devi…

Benny Golson, 25 Ocak 1929’da Philadelphia’da doğdu. Dünyaca ünlü tenor saksofoncu aynı zamanda bir aranjor, söz yazarı ve prodüktördür.

Tüm ailesi de kendisi gibi müzisyen olan Golson, ünlü müzisyenler Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton, Earl Bostic ve Art Blakey’in gruplarında çaldı.

Çok az müzisyen Benny Golson gibi bir kariyere ve ‘mucit’lik yeteneğine sahip olabilir. Jazz dinleyicilerinin çok yakından bildiği birçok parçada yer aldı. Bu jazz standartlarından bazıları: Killer Joe, I Remember Clifford, Along Came Betty, Stablemates, Whisper Not, Blues March, Five Spot After Dark, Are you Real?

Tüm bunların yanında Golson şu anda jazz standartları repertuvarında sekiz parçası bulunan tek yaşayan müzisyendir. Bu parçalar yıllardır canlı çalınmaya, ve sayısız defa farklı albümlerde kaydedilmeye devam ediyor.

ABD ve Avrupa’da solo projeleri ve başka müzisyenlerin projelerine eşlik ettiği toplam 30’dan fazla albümü bulunuyor. Dahi bir besteci olarak görülen Golson, şu ana kadar 300’den fazla beste ve aranjman yaptı.

Ellibeş yıldan fazla bir süredir yazdığı besteler ve aranjmanlarıyla destek verdiği müzisyenler arasında Count Basie, John Coltrane, Miles Davis, Sammy Davis Jr., Mama Cass Elliott, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Benny Goodman, Lionel Hampton, Shirley Horn, David Jones and the Monkees, Quincy Jones, Peggy Lee, Carmen McRae, Anita O’Day, Itzhak Perlman, Oscar Peterson, Lou Rawls, Mickey Rooney, Diana Ross, The Animals (Eric Burden), Mel Torme, George Shearing ve Dusty Springfield var.

Bunların yanında birçok ünlü film ve TV programı için de parçalar yazdı. Bunlardan bazıları:

M*A*S*H, Mannix, Mission Impossible, Mod Squad, Room 222, Run for Your Life, The Partridge Family, The Academy Awards, The Karen Valentine Show, İngiliz BBC, Amerikan ABC, CBS ve NBC için bazı özel programlara müzikler, Bill Cosby’nin son TV programının jenerik müziği, ve de Fransız filmi ‘Des Femmes Disparaissent’.

Birçok ünlü markanın reklam müziklerini de yapan Golson’ın çalıştığı markalardan bazıları ise, Borateem, Canada Dry, Carnation, Chevrolet, Chrysler, Clorox, Dodge, General Telephone, Gillette, Heinz Foods, Jack in The Box, Liquid Plum’r, MacDonald’s, Mattel Toys, Monsanto, Nissan, Ohrbachs, Ore-Ida Frozen Potatoes, Parliament Cigarettes, Pepsi Cola ve Texaco.

Benny Golson tam bir jazz duayeni. Kendi adına yaptıkları dışında jazz ile ilgilenen kişilere de eğitmenlik yapıyor. Wynton Marsalis’in yönettiği bir programda Lincoln Center’da bir dizi seminer verdi, ve New York ve San Diego National Üniversitesi öğrencilerine dersler verdi.

Ünlü müzik okulları Berklee School of Music ve William Paterson College’dan doktora ünvanı alan Dr.Golson ayrıca birçok okulda workshop ve klinikler düzenledi.

Benny Golson’un müzikal yolculuğu onu dünyanın dört bir köşesine götürdü bugüne kadar. 1987 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kültürel bir tur için Güneydoğu Asya, Yeni Zelanda, Endonezya, Malezya, Burma ve Singapur’a gitti. Daha sonra Philip Morris International tarafından görevlendirilip Bangkok Senfoni Orkestrası’na besteler yazması için Tayland’a gitti.

Şu anda otobiyografisi ve büyük bir üniversiteler için ders kitabı üzerinde çalışan Golson, mütevazı bir jazz devi olarak diğer müzisyenleri, eleştirmenleri ve dinleyicileri kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

http://www.sheratonistanbulatakoy.com.tr/

SONUÇ: Yarışmamızı İstanbul’dan Çiğden Özışık kazandı. Göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Modaport.com’un diğer sürprizlerine de hazır olun.


Etiketler: , , , , , , , , , ,

Yorumlar

  • yasemin diyor ki:

    süpperrrrr. editor mailinize gönderdim. umarım kazanırım. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de acaip keyifli bir yer. nolur bana verin 🙂

  • selima diyor ki:

    ben de katıldım. Evim de Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’e acaip yakın. ne zaman açıklanacak kazanan?

  • nergis diyor ki:

    bugün eşimin doğumgünü. mail attım. kendisi jazz hayranı. kazanırsak harika olacak. tşk modaport.

  • mehmetaslan diyor ki:

    hayranı olarak benny golson’a gitmek istiyorummm. mail gönderdim. bakalım kazanabilecek miyim?

  • nurtuncer diyor ki:

    harika bir kampanya. Sheraton Ataköy Hotel’e gitmeyenler varsa, eminim atmosfere bayılacaklar. tabii bu neden ben olmayayım. hehehehe. mail gönderdim bende.

  • serkan_m diyor ki:

    offff. gitmek istiyorum. katıldım bende. modaport fanı olarak kız arkadaşımla bana bir kıyak lütfen!!

  • jeremy diyor ki:

    talibim efenim. bu arada galliano konserine de bu şekilde bilet verme durumunuz var mı? ben asıl ona gitmek istiyorum.

  • çicekci diyor ki:

    hay allam. son anda gördüm ama 10. kişi olma şansım olabilir diye katılıyorum.

  • mestan diyor ki:

    sheraton ataköy hotel kopuk bir yer. benim de gelmeme yardımcı olun? eşim buna bayılacaktır. modaportçular hadi bir destek bana.

  • mervecik diyor ki:

    erkek arkadaşımla nefis bir gece geçirme şansım var. mail attım. ben kazanayım olurr mu? :p

  • fashionistan diyor ki:

    keşke daha önceden duyursaydınız 🙁 Bu akşam planım var 🙂 hak yememek için mail göndermedim.

  • ayşegül diyor ki:

    katıldım ben de. ne zaman açıklayacaksınız? Ona göre planımızı yapalım :))

  • medyacı diyor ki:

    süper fırsat. başvurduk bakalım.

  • jalecan diyor ki:

    konseri boş verin. Sheraton Ataköy’de bir haftasonu tatili hediye edin çift kişilik :p

  • metinkazar diyor ki:

    sevgilim caz hastası. sabırsızlıkla bekliyoruz kazananı

  • minehosel diyor ki:

    gönderdim. sonraki konserlere de bilet verecek misiniz?

  • editor (Author) diyor ki:

    SONUÇ: Yarışmamızı İstanbul’dan Çiğden Özışık kazandı. Göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Modaport.com’un diğer sürprizlerine de hazır olun.

  • editor (Author) diyor ki:

    @MineHosel önünüzdeki günlerde de benzer kampanyaları yapacağız. İlginize çok teşekkür ediyoruz.

Geri izlemeler

Geri izleme yok

Yorumunuz


En Son Yorumlar