Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

İngiltere’de Dekolte Yasağı!

İngiltere Royal Ascot Yarışları

1700’lerin başından itibaren İngiltere kraliyet ailesi ve aristokrasisinin boy gösterdiği en önemli moda gösterisi alanı olan Royal Ascot, koyduğu yeni kıyafet kuralları ile gündeme oturdu. Royal Ascot’ta asiller ve üst sınıfın büyük önem verdiği yarış etkinlikleri, yüzyıllardan beri yarıştan çok kimin ne giydiğiyle gündem yaratıyor.

“Son modanın gösterildiği” alan olmakla övünen ve genel olarak resmi giyinilen Royal Ascot, prestijli Kraliyet Alanına getirdiği yeni kıyafet kuralları ile modaya ters düşmekle suçlanıyor.

Aristokratların 300 yıllık moda merkezinin getirdiği kurallardan bazıları şunlar:

  • Straplez, omuzdan düşen, boyundan askılı, 2,5 santimden dar askısı olan her türlü kıyafet yasak. Sırtsız, fazla dekolte ve transparan da yasak.
  • Etekler dizüstü 5 santimden kısa olamıyor. Krem bronzlaştırıcı ise çizgili ve bulaşık olmamalı (bu çok ilginç). Çıplak ten ise yasak, ince çorap ve şapka mecburi!
  • Sakız çiğnemek ve cep telefonunda konuşmaktan ise kaçınmak gerekiyor.

Özellikle genç kadınlar, bu tür kıyafetlere sahip olmadıkları için özel kıyafetler alıyorlarmış. Royal Ascot’un bazı müdavimleri, son yıllarda modada dekoltelerde fazla ileri gidildiğini ve kraliçeye saygı için kurallar olması gerektiğini savunuyor.

İşte Kraliyet Alanından geri dönen kıyafetler:

ingiliz moda

ingiliz moda

ingiliz moda

ingiliz moda

ingiliz moda


Etiketler: , , ,

Yorumlar

  • brillant diyor ki:

    desenize ingilterede laiklik elden gidiyor 🙂

  • kedikız diyor ki:

    en üst fotoğraftaki üçlü çok komik. Adam kendi takım elbisesi uygun olduğu halde yanındakilerin kıyafeti yüzünden dışarda kalmış. puro içiyor kös kös. acıdım haline

Yorumunuz


En Son Yorumlar