Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Yaz makyajı: Dolce & Gabbana Akdeniz Güzeli Makyajı Nasıl Yapılır?

Dolce & Gabbana defile arkasından Akdeniz güzeli makyajı..

Yaz makyajında açık tonlar moda olsa da, çarpıcı bakışlardan vazgeçemiyorsanız, sıcak yaz renklerini siyah kalem çekilmiş gözlerle birleştiren bu makyaj trendi tam size göre.

Dolce & Gabbana’nın Sicilya yazından esinlenen 2013 Yaz koleksiyonunun canlı renklerinden ilham alan makyaj sanatçısı Pat McGrath da bunu tamamlayacak bir güzellik yaratmış: ışıltılı ve güneşli… Akdeniz güzeli makyajı tazelik ve çekiciliği birleştiriyor. Nasıl yapılır diyorsanız, aşağıdaki basamakları izleyin..

Yüz

Fırçayla sıvı ve mat olmayan bir fondöten sürün. Doğal görünümlü bir ışıltı için elmacık kemiklerinin en ucuyla ve dudak üstü kıvrımı gibi yerlere bir açık ton fondöten ya da aydınlatıcı sürebilirsiniz. Defilede aynı yüze iki ton fondöten uygulanmış.

Allık

McGrath sıcak Akdeniz görüntüsü için, üç ton allık karıştırmış. Turuncu, açık kahverengi ve şeftali. Bunları yanaklarınıza yumuşak bir allık fırçasıyla uygulayarak güneş değmiş, yumuşak bir ışıltı yaratın.

Yanaklarda hafif bir yaz güneşi esintisi yaratmak için bu üç ton allık karıştırılıyor. Defilede uygulanan renkler: Dolce & Gabbana marka Sole, Mocha ve Apricot

Göz

Gözlere sıcak bir ışıltı katmak için önce açık bej far sürün. Göz yuvarlığının kırıştığı yere boz rengi far sürün. Gözkapaklarının üzerine pembemsi kemik rengini sürün. Son olarak allık karışımınızı çok hafifçe kaş altına değdirerek güneşli bir hava katın.

Dolce & Gabbana Desert paleti ya da benzer bir kombinasyonu kullanabilirsiniz

Sıra eyeliner‘a geldi. Akdeniz makyajına retro bir hava ve iddia katmak için gözlerin dış köşesinde eyeliner uzatılmış. McGrath yana çıkan çizgiyi önce kahverengi göz kalemiyle çekip, yanlışlık olursa pamuklu çubukla düzeltip, üzerine eyeliner sürmüş. Siyah sıvı eyeliner’la üst kirpik çizginizi takip edin. Sonra siyah göz kalemiyle alt gözkapağının içine çizgi çekin.

Kirpiklerinizi kıvırıp, üst ve alta rimel sürerek göz makyajınızı tamamlayın.

Kaşlar

Bu güzellik trendinde doğal hafif kalın görünümlü kaşlar var. Kaşlarınızı vurgulamak için bir far kullanın. Saçınıza uyan bir ton seçin
ve farı fırçayla uygulayın. Kısa hafif darbelerle uygulayarak doğal bir görünüm elde etme çalışın.

Dudaklar

Akdeniz yaz makyajında dudaklarda da iki renk kullanılıyor. Önce orta tonda kahverengi bir ruj sürün, üzerineyse parlak kiraz tonunda kırmızı ruju. McGrath kırmızı ruju parmaklarıyla uygulamış. İşte hem sıcak hem de çok göze sokmadan seksi bir Akdeniz yaz makyajı nasıl yapılır sorusunun cevabı…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar