Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Boğazlı Kazak ve Boğazlı Yaka Şıklığı

Altuzarra boğazlı kazak

Boğazlı kazak, unutulmuşluğunun acısını çıkarıyor ve 2012 kışının önemli trendlerinden biri olarak kollu, kolsuz tüm versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor..

Asil bir şıklığa dönüş ihtiyacı mı, soğuk havalar mı, yoksa kışı siyah boğazlı kazakla geçirmesiyle ünlü teknoloji dahisi Steve Jobs mu (ölümünün ertesi günü Amerika’da boğazlı kazak satışları patlamıştı) bilinmez ama, boğazlı kazak, boğazlı elbiseler, hatta boğazlı gece elbiseleri bu yıl çok moda.

Modacı Joseph Altuzarra boğazlı yaka trendi için, “Bazen birşey çok uzun zaman görülmediğinde, üzerinde tekrar çalışıp onu istenir hale getirmek ilginç oluyor,” diyor. Altuzarra, boğazlı kazağın kapalı havasını delikli örgünün havadarlığıyla dengelemiş.

Reed Krakoff kalın boğazlı kazak

Boğazlı yakayı taze bir trend haline getiren şey, silüetlerdeki çeşitlilik: geniş, vücuda oturan, kalın ya da transparan kıyafetlerde futuristik ya da retro yorumlarla kullanılması.

İkonik boğazlı kazaklar: Audrey Hepburn ve Steve Jobs

Boğazlı kazaklar, 1950’lerde bohem entellektüelliğin sembolü haline gelmiş, Audrey Hepburn’un Funny Face filminde giydiği siyah boğazlı kazakla popülerliğinin zirvesine çıkmıştı.

Rachel Roy

Oyuncu Rachel Roy, CFDA/Vogue Moda Ödüllerinde giydiği krem rengi, transparan Stella McCartney boğazlı kıyafetiyle… “Boğazlı yaka en şık silüetlerden biri. Sürekli tenimi göstermek zorunda değilim. Beynimi de göstermek istiyorum. Boğazlı yaka güçlü, zarif ve şık,” diyor.

Ünlülerden boğazlı yakalar.. Soldan Sağa: Claudia Schiffer, Kylie Minogue, Kim Kardashian, AnnaLynne McCord

Céline defilesinde erkeksi hatlar..

Dries van Noten kazak, modaevinin özgün stilini yansıtıyor.

Alexander Wang boğazlı elbise

Carly Passuite, siyah boğazlı yaka kazak üzerine kot gömlek ve deri ceketle...

Nane Feist, Jil Sander boğazlı penye üzerine, Acne sweatshirt giymiş.

Boğazlı yakayı en iyi taşıyanlardan : Marilyn Monroe

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar