Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Gucci Çantayı Kim Yapıyor?

Mağazada çanta yapan bir Gucci zanaatkarı

Mağazada çanta yapan bir Gucci zanaatkarı

Yüksek meblağlar ödenerek alınan son moda designer çantalar, aslında nasıl yapılıyor? Elfler tarafından yapıldığı için mi bu kadar pahalı, yoksa Çin’deki korkunç sweatshoplarda markası basıldığı anda mı değerleniyor?

Gucci bu konuda uzayıp giden düşünceler, moda, kalite ve ustalık temalı ilginç bir kampanya başlatmış. Üstteki fotoğrafta çanta yapan bir Gucci zanaatkarı görüyorsunuz. Yer: Gucci’nin New York Fifth Avenue’daki mağazası..

“Artisan Corner Tour” yani “Zanaatkar Köşesi Turu” kapsamında, Gucci mağazalarının bir köşesinde çantaları üreten zanaatkarlar için köşeler kuruluyor ve müşteriler bu lüks çantaların nasıl üretildiğini görebiliyor.

Markanın kreatif direktörü Frida Giannini, “Mirasımıza olan büyük saygımız, Gucci’nin temelindeki değerlerinden biri, ” diyor. “Zanaatkarlarımızın ustalık ve yeteneklerini müşterilerimiz ilk elden görsün istedik. Gucci neredeyse 90 yıllık tarihini bu insanlar sayesinde yarattı.”

Gucci'nin İtalya'daki ilk çanta yapım atölyesinden bu fotoğraf, maranın Forever Now reklam kampanyasında kullanıldı..

Gucci'nin İtalya'daki ilk çanta yapım atölyesini gösteren bu eski fotoğraf, markanın Forever Now reklam kampanyasında kullanıldı..

Bu görüntüler, designer çantalara verilen üç sıfırlı rakamları savunmak için uygun bir görsel referans olabilir.. Ne olursa olsun, Gucci’nin bu kampanyası, modada sadece reklam dünyasının yarattığı sanal imajlar ve modeller dışında, kullanım, üretim, ustalık, zanaat ve kaliteyi vurgulamakla ilgili güzel bir adım..

1950'lerde üretilişiyle, ilk uluslararası üne kavuşan çantalardan olan Gucci'nin ikonik bamboo çantası, bu yıl yeni stillerde yeniden üretildi..

1947'de üretilişiyle, ilk uluslararası üne kavuşan çantalardan olan Gucci'nin ikonik bamboo çantası, bu yıl sınırlı sayıda ve yeni stillerde yeniden satışa sunuldu. Yukarıdaki modelin fiyatı 1790$.

Turdaki zanaatkarlar ekibi, müşterilerin gözleri önünde bambu saplı çanta gibi Gucci‘nin ikonik çanta modellerini yapıyor. Gianni, “Çanta modelleri tabi ki çok değişti, ama yapılış teknikleri tamamen aynı,” diye garanti veriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar