Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Louis Vuitton 6 Çanta modeli satacağı mağaza ile Tokyo’da

Yeni Louis Vuitton Çanta Modelleri

Yeni Louis Vuitton Çanta Modelleri

Çanta denince ilk akla gelen markaların başında yer alan Louis Vuitton, 4 Eylül’de Tokyo’da geçici bir konsept mağaza açacağını duyurdu.  Mağazada, Rei Kawakubo’nun tasarladığı altı çanta satılacak. Louis Vuitton’un başkanı Yves Carcelle, konuyu şöyle açıklıyor: “Marc Jacobs bana bir gece şöyle dedi: ‘Senden bir ricam var. Rei’yi ne kadar sevdiğimi biliyorsun. Geçen gün onunla karşılaştım, Louis Vuitton için bir şeyler yapmak istediğini söyledi.’

Hayalindeki marka Louis Vuitton için hayalindeki çantaları tasarladı

Kawakubo, 1978 yılında Louis Vuitton ilk Tokyo mağazasını açtığında çok etkilenmiş. Ama kendi markasını yaratmaya yeni başladığı için çanta alacak parası yokmuş. Şimdi istediği kadar alabilir, ama artık işin diğer tarafında. Altı çanta modelinden ikisi, 70’lerin yeniden elden geçmiş versiyonları; ikisi, Kawakubo’nun yorumladığı Louis Vuitton klasikleri; son ikisi ise orijinal Kawakubo. Carcelle, “Bu çantaları sadece bir Japon kadını tasarlayabilirdi,” diyor.

Vuitton, bu tür ortak çalışmalarla tanınıyor, Takashi Murakami çantaları, şirkete milyon dolarlar kazandırmıştı. Ama bu bir ilk. Çantalar Louis Vuitton mağazalarında değil, yalnızca Aralık’ta kapanacak olan Tokyo konsept mağazada, bizzat gelen müşterilere satılacak. Kişi başına sadece bir sipariş verilebiliyor ve sıraya girenler, çantalarına kavuşmak için aylarca beklemek zorunda. “Ben 30 yıl bekledim, onlar da 6 ay bekleyebilir,” diyor Rei. Carcelle ekliyor: “Her şeyin hemen olduğu bir dünyada, gerçek lüksün bir bedeli var.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , , , , ,

Yorumunuz


En Son Yorumlar