Türkiye’nin Moda Haber Portalı ile Modayı Yakından Takip Edin!

Moda kokulu evler

Onlar modayı yaratan ve yönlendiren isimler… Belki bir çok okuyucumuz moda dünyasının devlerinin yaşadığı evleri bizler gibi hep merak etmiştir. İşte sizin için derlediğimiz moda devlerinin kendilerine özel dekore ettiği veya ettirdiği birbirinden yaratıcı ve tarz evleri…

Giorgio Armani ev dekorasyonu

Tasarımcı Giorgio Armani’nin İtalya Versilya sahilindeki iki katlı çiftlik evi, 20 yıl önce tamamen yenilenmiş, ama rustik dışyapı değişmemiş. Oturma odası bir uçta daralarak samimi bir şömine bölümüne dönüşüyor. Duvar ve tavanlardaki beyaz paneller odaya bir deniz havası katıyor. Armani evi için “dostlara paylaşılan basit, ultra rahatlatıcı bir tatil için ideal” diyor.

Ralph Lauren ev dekorasyonu

Ralph Lauren, New York’ta eşi Ricky’le yaşadığı evini, “av kulübesiyle malikanenin kombinasyonu” olarak tanımlıyor. Normandiya tarzı taş bina 1919 yapımı. Luren’in koleksiyonundan iki vintage araba, evin önünü süslüyor.

Yves Saint Laurent ev dekorasyonu

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz efsanevi modacı Yves Saint Laurent, Marakeş ve Fransa’nın Normandiya ormanları dahil pek çok romantik yerde evlere sahip olsa da, en çok Paris’teki evini tercih ediyordu. Laurent, “Nereye gidersem, gideyim çalışırım, ama en çok bütün tablolarımın arasında mutluyum” diyordu. Laurent’in Goya ve Juan Gris gibi ünlü ressamların tablolarından oluşan bir koleksiyonu vardı. 15. Louis döneminde avizeyle ışıklanan yemek odası 18. yy’dan kalma bir ayna, Gobelins panellerle süslüydü.

Christian Dior ev dekorasyonu

1954 tarihli bu fotoğrafta, tasarım ikonu Christian Dior, Fransa Milly-la-Forêt’deki 15. yy’dan kalma değirmen evinin önündeki nehre bakıyor. Dior’un yenilediği Le Moulin du Coudret adlı ev, onun inziva köşkü olarak biliniyordu.

Randolph Duke ev dekorasyonu

Modacı Randolph Duke’ün Los Angeles’taki evinin girişini bir havuz domine ediyor. Yapılan değişiklikler, eve 270 derecelik bir manzara açısı sağlamış. Duke, klasik moda estetiğine paralel olarak, vintage ve modern parçaları birarada kullanmış.

Marchesa Cristina Pucci di Barsento ev dekorasyonu

Pucci ailesi, Rönesans’tan bu yana, Floransa’daki Palazzo Pucci’de yaşıyor. Tasarımcı Emilio Pucci’nin dul eşi Marchesa Cristina Pucci di Barsento, son yıllarda evde birkaç yenileme yapmış. Yemek odasında 18. yy’dan kalma bir Luigi Ademolla frescosu var. Marchesa Pucci ve eşi Venedik sandallerini eklemiş. Kristal takımlar, aile için 18. yy’da yapılmış.

Donatella Versace ev dekorasyonu

“Bir ev tek başına önemli değildir. Önemli olan orada ne yaptığın, ona nasıl bir hayat kattığındır” diyor tasarımcı Donatella Versace. Luigi Scagliotti’nin tasarladığı Milan’daki daire Neoklasik esintiler taşıyor.

Donna Karan ev dekorasyonu

Moda tasarımcısı Donna Karan East Hampton’daki sahil evlerini dekore ederken heykeltraş eşi Stephan Weiss’la birlikte çalışmış. “Aldığım her şeyde dokulara ve boyutlara önem verdm,” diyor Karan. Aynalar, oturma odası duvarlarına “canlı resimler” gibi asılmış. Mobilyalar, dantel, keten ve şallarla süslenmiş.

Anna Sui ev dekorasyonu

Anna Sui, New York’taki çatı katı dairesini dekore ederken İngiliz evleriyle ilgili kitaplardan esinlenmiş. “En beğendiklerim kırmızı odalardı,” diyor. Diğer esin kaynağı ise Diana Vreeland mankeni. Sui gülerek, “Mankenin kıyefetlerini her gün değiştirdiğim söylentileri doğru değil,” diyor. Sui, oturma odası için antikacı ve bit pazarlarından alışveriş yapmış.

Fendi ev dekorasyonu

Alda Fendi, Roma’daki 18. yüzyıldan kalma villasında yaşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Etiketler: , ,

Yorumlar

  • Zahir diyor ki:

    Anna Sui’nin evi ne öyle? İnsanın bir dakikada beyni yorulur.

  • Senem diyor ki:

    Allah bize daha iyilerini nasip etsin çok kısa süre sonra istanbulda yeni evime taşınıyorum ve çok güzel eşyalar seçtim belki bunlarınki kadar pahalı değil ama kesinlikle zerafette ve lükslük açısından bunların evlerini geride bırakır, bekle beni istanbul!sana kavuşmak için ben de 10 yıl bekledim şimdi yine senin kraliçen oluyorum

Geri izlemeler

Geri izleme yok

Yorumunuz


En Son Yorumlar